Új trend az álláskeresésben – áruld magad a neten!

Egy tökéletes önéletrajz elkészítése bizony minden álláskereső rémálma, ezen sajnos nagyon sok minden múlhat. Aki viszont elég kreatív annak ez a legszórakoztatóbb rész. Egy indiai férfi is kreatív volt.

Az indiai Kharagpur Műszaki Egyetem diákja nemrég egy internetes kereskedőcég termékmenedzseri állására jelentkezett. Ez elsőre nem sikerült.  Aakash Neeraj Mittal nem keseredett el, új, kreatív módot talált  az önmenedzselésre: megpróbálta eladni magát a Flipkart webshopjában – ez kb olyan, mintha nálunk a  Vaterán árulná magát.

A weboldalon az álláskereső fiatal egy termékként jelenítette meg magát, várva, hogy megvegyék. A hirdetés célja persze a figyelemfelhívás volt. A Flipkart lényegében egy internetes bolt, hát a jelentkező miért ne adhatná el például magát az oldalon?

„Ha nagyon jó tanuló vagy és a legjobbként végzel az egyetemen az országban, még akkor is tudod, hogy milyen nehéz állást találni. Meg kell próbálni valamilyen őrült és véletlenszerű dolgot csinálni, hogy az ember kitűnjön a tömegből. Ezért tettem fel magamat az oldalra, mint egy terméket”- mondta a fiatal srác. Hogy felvették e végül a céghez, azt nem tudtuk meg, de még az is lehet, hogy valaki megveszi.

jukuikuiluiépiopio

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez