A Boeing vizsgálja a mozambiki gépdarabot

A roncsdarabot Malajziában szállították, mig a róla készült felvételeket a Boeing szakértői vizsgálják.

A délkelet-afrikai ország tengerpartján találtak rá pár napja a roncsdarabra, amely lehet, hogy a Malaysia Airlines két éve nyomtalanul eltűnt repülőgépéből származik. A hírről először az NBC számolt be, közölve, hogy a roncsdarab nagy valószínűséggel egy vízszintes stabilizátor, amelyen a „No Step” felirat olvasható.

A tárgyat Malajziába szállították kivizsgálásra. Közben a maláj közlekedési minisztérium a Twitteren jelezte, hogy „nagy a valószínűsége annak, hogy a Mozambikban talált roncsdarab az eltűnt Boeing 777-es repülőgépből származhat”. Felvételeket is készítettek róla, és elküldték a Boeing szakértőinek. Az amerikai cég azonban még nem nyilatkozott az ügyben. A mozambiki hatóságok is hallgatnak, a BBC közlése szerint ők nem tudnak semmilyen repülőgép-maradványról.

A maláj légitársaság MH370-es járata 2014-ben tűnt el, máig rejtélyes körülmények között, 239 emberrel a fedélzetén. A szakértők szerint a repülő nagy valószínűséggel az Indiai-óceánba csapódott. Az eltűnt gépnek eddig csak egy roncsát sikerült megtalálni és azonosítani, még 2015-ben, Réunion szigetén. Arról francia szakértők megállapították, hogy egy szárnyalkatrész volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez