Nem volt elég szép a szponzoroknak a nyolcszoros bajnok brazil szörfös lány

A szakértők szerint a 31 éves Silvana Lima kétség kívül Brazília és a világ egyik legjobb profi hullámlovas hölgye. Úgy tűnik azonban, hogy a nyolc brazil bajnoki cím és két világbajnoki ezüst büszke tulajdonosa mégsem elég “jó”.

Egész pontosan nem elég “jó nő” a sportág szponzorai számára, akik szilikon mellek, festett haj és szikével faragott far hiányában nem voltak hajlandóak finanszírozni Silvana – amúgy ígéretes – karrierjét.

Silvana-Lima-021

Silvana a hazai brazil hullámok hátán gyakorlatilag mindent megnyert, amit lehetett, a külföldi kupákon való részvételét azonban egy mecénás sem volt hajlandó támogatni. A fiatal bajnoknak keserűen kellett megtapasztalnia, hogy Brazíliában a szörf keményen szexista biznisz. Az üzlet fejesei ugyanis az atléta alkatú sportolók helyett szívesebben látják az uralkodó divat szerint tökéletes testű Barbie babákat a deszkán.

Annak ellenére, hogy a szaksajtó Limát az új, progresszív és radikális brazil stílus kiemelkedő alakjaként emlegeti, a világranglista 12. helyezettjének saját zsebből kellett finanszíroznia a verseny és az új-zélandi utazás költségeit. A hiábavaló kilincselés helyett a hölgy rendhagyó, ám sikeres üzletbe fogott: francia bulldogokat kezdett tenyészteni. A vállalkozás bejött, a szorgos, ám szerény és közvetlen Lima pedig hamarosan a közönség és a média kedvenceként tarolt Új-Zélandon.

“Nem modell, hanem szörfös vagyok. Persze tetethetnék szilikont a melleimbe, festhetném a hajamat, és akár kék kontaktlencsét is viselhetnék. Akkor azonban még a családom sem ismerne fel.”

– mondta a BBC Mundónak az eltökélt, sikeres és vidám Silvana Lima, aki szemmel láthatóan jól érzi magát napbarnította bőrében, amire eredményei és a róla készült fényképek tükrében minden oka meg is van.

silvana-lima-summer

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez