Orossssssz futurisssssssztikus kobratorony

Sorra húzzák fel az elképesztőbbnél elképesztőbb felhőkarcolókat a tehetős nagyvárosokban a Közel-Keleten és Ázsiában. Ezt a trendet akarja meglovagolni kobratornyával Vaszilij Kljukin építésszé avanzsált orosz üzletember.

Ne sértődj meg, ha Japánban, vagy Kínában lekígyóznak! Az itteni és úgy általában a keleti területeken a bölcsesség és az örök élet jelképe a kígyó – magyarázza honlapján Vaszilij Kljukin.

f2

A Monacóban élő orosz építész kobratornyot tervezett, amely szerinte bármelyik gazdag közel-keleti, vagy ázsiai városban megállná a helyét. Kör alakú aljával az összecsavarodott állatot jelképezi, hosszú nyakában üzletek és irodák, fejében pedig étterem vagy éjszakai klub kaphatna helyet. Az épület fényeivel is utánozná a kobrát, mert az is képes volna színeit változtatni.

f3

A gyémántformájú hátsó résszel olyan kettősöket szimbolizál, mint a Jin és a Jang, a Nap és a Hold, illetve a női és a férfi princípium. Hogy lecsapott-e már a futurisztikus tervre valaki, arról egyelőre nem számolt be sem a vasilyklykin.com, sem a brit Daily Mail.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez