17 év után került haza az elrabolt kisbaba

Az eset Dél-Afrikában történt: a nő, aki ellopta és sajátjaként nevelte fel a gyereket, alig néhány kilométerre élt a biológiai szülőktől.

A lányt, aki még újszülött volt, amikor elrabolták, a bíróság végzése szerint vissza kell adni biológiai szüleinek. A most 50 éves nő, aki eddig nevelte, és akit emberrablásért elítéltek, ártatlannak vallotta magát. Azt állította, hogy egy magán örökbefogadási terv részeként adoptálta a kisbabát, egy nőnek fizetett azért, hogy találjon neki egy gyermeket, és Fokvárosban vette át az újszülöttet, a vasúti síneknél.

Az esetre úgy derült fény, hogy az elrabolt lány véletlenül egy iskolába került a biológiai nővérével. Az osztálytársaknak feltűnt, hogy a két lány mennyire hasonlít egymásra, és addig-addig beszéltek erről, míg a szülők kijárták, hogy DNS-tesztnek vessék alá mindkét gyereket.

A dél-afrikai legfelsőbb bíróság elnöke elvetette a gyerekrablással vádolt nő védekezését: azt mondta, hogy az általa fabrikált történetnek semmi értelme nincs, az egész sztori nem más, mint kitaláció. A bíróság arra jutott, hogy a vádlott maga lopta el a kórházból az újszülöttet.

A most már 17 éves lány igazi édesanyja, Celeste Nurse újságíróknak azt mondta: rémes volt rájönni, hogy mindössze néhány kilométerre éltek elveszett kislányuktól, anélkül, hogy erről tudtak volna. Azóta is minden évben megünnepelték a születésnapját, és folyamatosan imádkoztak azért, hogy visszakerüljön hozzájuk. Most visszakerült.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez