Lehet, hogy az eltűnt maláj gép újabb darabját találta meg egy tinédzser

A roncsdarabot Ausztráliába küldték, ahol szakértők vizsgáljak meg, hogy valóban abból a maláj repülőgépből származhat-e, amely két éve tűnt el nyomtalanul és máig rejtélyes körülmények között az Indiai-óceán felett.

A roncsdarabot egy 18 éves dél-afrikai fiú, Liam Lotter találta Mozambikban, még december 30-án, Xia Xia település közelében, ahol a családjával üdült. A furcsa tárgyat azonban nem jelentették be, hanem hazavitték magukkal dél-afrikai otthonukba.

A 18 éves fiú apja az AP hírügynökségnek azt mondta: először azt hitték, hogy egy hajódarabot találtak, és meg sem fordult a fejükben, hogy a roncsdarab a két éve eltűnt maláj repülőgépről származhat. „A fiam unszolására döntöttünk úgy, hogy végül hazavisszük a talált tárgyat” – mondta Casper Lotter, aki azt is megemlítette, hogy a roncsdarabon egy ötjegyű szám is látható, ami teljesen „bűvöletbe” ejtette a fiát, aki ezért nem akarta otthagyni a tárgyat a tengerparton.

mh370-debris_650x400_61457712529
676EB

A család végül azután döntött úgy, hogy szól a felfedezésről, miután néhány hete hallották a hírekben, hogy szintén Mozambik partjainál találták egy roncsdarabot, amely nagyvalószínűséggel az eltűnt maláj gépről származhat.

A titokzatos tárgyat most Ausztráliába szállították, és jelenleg szakértők vizsgálják.

Kép:NDTV.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez