Az emberek felét izgatja valamilyen fétis

Egy kanadai kutatás szerint az emberek felét érdekli valamilyen fetisizmus, legyen szó mazochizmusról, voyeurizmusról (magyarul talán kukkolásnak fordítható) vagy frotteurismról (a nemi szervek hozzáérintése valamihez). Sőt, harmaduk már legalább egyszer vett is részt ezek valamelyikében.

A kutatás során valamivel több mint ezer embert faggattak a szexuális élményeikről. Nyolc olyan fetisizmusra kérdeztek rá, melyek orvosi szempontból abnormálisnak tekintendők. Az emberek ebből csupán négyről tartották azt, hogy fura vagy szokatlan tevékenység lenne.

“Összesen a résztvevők majdnem fele (45,6%) érdeklődött valamilyen szexuális viselkedés iránt, amelyet “rendellenesnek” tart az orvostudomány. Ráadásul 33% részt is vett ilyenben legalább egyszer” – mondta el Christian Joyal professzor, a kutatás társszerzője. – “Ez azt jelenti, hogy mielőtt abnormálisnak bélyegzünk valamit, érdemes lenne tisztában lenni azzal, hogy az emberek mit tartanak normálisnak. Bizonyos szexuális viselkedési formák sokkal gyakoribbak, mint azt gondolnánk.”

A kutatásból az is kiderül, hogy a mazochisták, vagy azok, akik érdeklődnek a szubmisszív, vagyis alárendelt szexuális magatartás iránt, elégedettebbek a szexuális életükkel. A férfiak valamivel nagyobb mértékben hajlanak a különböző fetisizmusokra, mint a nők, de a különbség nem számottevő.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez