Sosem látott fotók kerülnek kalapács alá: Elvis, a katona Németországban

Nagy reményeket fűz szombati aukciójához a Channel Islands Auctions. A katonai szolgálatát teljesítő Elvis képeivel teli albumtól legalább 3.500 font, azaz majdnem 1,4 millió forint bevételt vár.

A Királyt 23 éves korában, 1958 márciusában hívták be katonai szolgálatra. Így töltötte az 1958 szeptembere és 1960 márciusa közötti időszakot a nyugat-németországi Bad Nauheimben.

elvis2

Nagy izgalomban tartotta a zenész a várost. Akárcsak egy 18 éves rajongóját, Francist. A fiatal lány 1959 nyarán szobalányként dolgozott Bad Nauheim egyik szállodájában, és ez idő alatt több fényképet is készített bálványáról.

elvis1

Az összesen 15 Elvis-portrét (többet közülük alá is írt) tartalmazó albumot aztán hazavitte magával az egyik Csatorna-szigetre, Guernseybe. Később azonban elfelejtkezett róla és az értékes gyűjtemény hosszú ideig porosodott a fiókjában – mesélte az aukciósház képviselője, Norman Wilkinson a Daily Mail cikkében. Az idős hölgy most döntött úgy, eladja az albumot, gyönyörködjön benne ezután más.

Mivel kiadója több számát is megjelentette katonai szolgálata ideje alatt, a németországi hónapok Elvis Presley karrierjét különösebben nem befolyásolták. Mást viszont igen. Itt találkozott ugyanis a 14 éves Priscilla Beaulieu-vel, akit 1967-ben Priscilla Presley néven feleségül vett. Illetve szintén itt ismerkedett meg az altatókkal és serkentőkkel, amelyek korai halálát okozták 1977-ben.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez