Nyugtatni próbálják a török lakosságot az újabb merénylet után

Isztambul kormányzójának közlése szerint négy halottat és 20 sebesültet követelt a szombati öngyilkos merénylet a török nagyváros egyik legforgalmasabb sétálóutcájában, az Isztiklalon, a város európai részében.

A kormányzó, Vasip Sahin azt mondta, a sebesültek közül háromnak súlyos az állapota. A politikus ugyanakkor igyekezett megnyugtatni a lakosságot: szerinte hamisak azok a terjengő hírek, hogy újabb merényletekre kell számítani a város más részein.

Szemtanúk szerint rendőrségi helikopterek köröznek a városrész felett, az emberek pedig futva próbáltak elmenekülni a környékről. Hendrich Balázs isztambuli főkonzul az M1-en azt mondta: egyelőre nem tudni az áldozatok állampolgárságát. Tarik Demirkan újságíró szintén az M1 élő adásában arról beszélt: úgy tudni, a merénylő máshol akart robbantani, a bomba véletlenül léphetett működésbe. Célja feltehetőleg az volt, hogy több legyen az áldozat. Múlt vasárnap autóba rejtett pokolgép robbant a török fővárosban, Ankarában, ott 37 ember vesztette életét.

Forrás: MTI

Kép: MTI

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez