Instagramon az orosz kőgazdagok gyerekei: Rich Russian Kids

Hiába a szankciók, az alacsony olajár és az egyéb gazdasági nehézségek, továbbra is hihetetlen luxusban élnek az orosz oligarchák és magas rangú tisztviselők gyerekei. Őket mutatja be a Rich Russian Kids az Instagramon.

Alig két hónap alatt már több mint 300.000 követője van az Instagram adatlapnak. Persze nem meglepő, hogy sokan kukkolják az orosz arany ifjakat. Az viszont már kérdés, hogy ők miért mutogatják magukat.

Az okokról a Rich Russian Kids projekt alapítója – kizárólag inkognitóban – mesélt a Russia Beyond the Headlines cikkében. Mivel ő maga is az orosz elit tagja, nem volt nehéz ismerőseit rávenni a szereplésre. Bár eredeti terve a kapcsolati háló szélesítése volt, a gazdag fiúkák és lánykák inkább csak a népszerűség miatt engedik, hogy lefényképezzék menő cuccaikat.

Nem is nagyon érthető, mi szükség van a kapcsolatok fejlesztésére, ha például Danyiil fotóit nézegetjük. Tárgyak helyett ő ugyanis olyan emberekkel fényképezkedik, mint például az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov, vagy éppen maga Vlagyimir Putyin.

Annak ellenére, hogy apu zsebe mögé bújva Oroszországban szinte bármit megtehetnek, a legtöbben idejük nagy részét külföldön töltik, és nemcsak a hosszú tél miatt. Ugyanakkor egyikük, egy bizonyos Alexander unalmasnak és jelentéktelennek nevezi életét, miközben drága autókkal és repülőkkel pózol az Instagram-képeken.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez