Kitüntetés: kilenc ember köszönheti az életét a vízimentő újfundlandinak

Kilenc embert és egy másik kutyust is kimentett a halál torkából egy bátor újfundlandi kutya, aki már kölyökkora óta mentősnek tanult. Hősies életútjára posztumusz díjjal emlékeztek Nagy-Britanniában.

Érdemrendet kapott az a 12 éves korában elpusztult vízimentő kutya, aki kilenc ember életét mentette meg pályafutása alatt – írta a Mashable. Whizz helyett unokatestvére, Tizz és a mentőkutya gazdája vehette át a kitüntetést. A ceremónián rengeteg ismerős arc volt: sokukat Whizz mentett ki a vízből. Egy bristoli nő felidézte azt a pillanatot, mikor a kutyus kimentette a vízből egy asztmás roham után, még 2011-ben: “Gyakorlott úszó vagyok, szeretek kiúszni a mély vízbe. A roham teljesen váratlanul ért, egyszer csak nem kaptam levegőt, és rájöttem, hogy olyan mélyre beúsztam, hogy teljesen egyedül vagyok, senki sem láthat.

whizzy
Kitört rajtam a pánik. Ezután csak arra emlékszem, hogy valaki fojtott hangon azt mondja, hogy kapaszkodjak bele a kutyába. Ahogy felocsúdtam, Whizz már vissza is úszott velem a hajóhoz” A nő elmondta, hogy egész életében hálás lesz a mentőkutyának, amiért az megmentette az életét.

Whizz gazdája is büszkén emlékezett vissza legjobb barátjára: “Egymillióból csak egy ilyen kutya születik”. De azt is hozzátette, hogy megszakad a szíve, hogy kutyusa nem vehette át személyesen a díját.

Forrás: MTI

Kép:PDSA

(Visited 18 times, 2 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez