Indul a falatozás Palkonyán

Palkonyán immár harmadik éve rendezik meg a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) eseményét, a Hú!SVÉT+7 nevű programot. Az ünnepet követő hétvégén, április 2-3 során lehetőségünk lesz megismerkedni igazi sonkakülönlegességekkel, egy pohár borral végigjárni a legfinomabb éttermeket a környéken és itt debütál majd a Palkonyaburger is.

Az esemény hívószavai idén a sonka, a bárány, a tojás és a szóda lesznek. A belőlük készült finomságokat a nyitott portákon kóstolhatjuk meg.

Az idénynyitó rendezvény egyben azt is ünnepli, hogy vége az alvóidőszaknak, elmúlt a tél, ideje lábra kelni és felfedezni a vidék ízeit. Erre pedig bőven lesz lehetőségünk Palkonyán, Villánytól nem messze, ahol sonkaworkshoppal várják a szakértőket és érdeklődőket egyaránt. Itt a magyar, az olasz és a spanyol sonkakészítés mesterei osztják meg tudásukat egymással. A nagyközönség is kiveheti a részét, de ők már kóstolással, a legfinomabb sonkák választékából.

Pauli Zoltán, az esemény főszerevezője, a Palkonyha lakásétterem tulajdonosa pedig Háda Imrével együtt bemutatja a Palkonyaburgert.

Zoltán elmondta nekünk, ez a hamburger attól lesz igazán különleges, hogy – az alapjáraton kiváló burgert – helyi sajttal és medvehagymával készítik majd el.

Korábban itt írtunk a Világszám.hu oldalán az eseményről, itt pedig megtalálják a legfrissebb információkat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez