Csak a gyereknek akart örömöt szerezni – szivárványos zászlóért vettek őrizetbe egy apát

Szaúd-Arábia társadalma a legkonzervatívabbak közé tartozik a világon. Saját bőrén tapasztalta ezt most meg egy orvos, aki a meleg büszkeség szivárványzászlaját tűzte ki a házára.

A szaúdi orvos azt mondja: fogalma sem volt róla, hogy a szivárványos zászlónak valamilyen jelentése is van. Azért rendelte meg az interneten, mert a gyermekei szépnek találták a színeit.

De alighogy felhúzta egy három méter magas rúdra a kertben, máris kopogtatott az ajtaján az erkölcsrendőrség. Őrizetbe vették, kihallgatták, aztán óvadék ellenében szabadon engedték – írják a helyi lapok. A zászlót meg eltávolították.

A mélyen konzervatív királyságban szigorúan tiltják, sőt halállal büntethetik a homoszexualitást.

Szivárványos zászlót egyébként nem csak az LMBTQ közösség használ, hanem mások is, például a dél-amerikai indiánok vagy egy olaszországi békemozgalom. A meleg büszkeség négy évtizeddel ezelőtt Amerikában megtervezett zászlaján minden színnek megvan a jelentése: a rózsaszín a szexualitást, a piros az életet, a narancs a gyógyítást, a sárga a napsütést, a zöld a természetet, a türkiz a művészetet, az indigókék a békességet, a lila a lelket szimbolizálja.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez