Több ezer homoszexuális letartóztatását követelik a lelkipásztorok

Összefogtak a melegek ellen a malawi lelkészek, akik azt követelik a kormánytól, hogy azonnal tartóztassanak le négyezer homoszexuálist, mert különben bírósághoz fordulnak. A délkelet-afrikai országban ugyanis törvény tiltja a homoszexualitást, amit 14 éve börtönbüntetéssel sújtanak. A malawi kormány azonban már egy jó ideje nem vesz tudomást a rendeletről és nem gyakorol nyomást a saját nemükhöz vonzódó személyekre.

A Malawi Fiatal Lelkésze Koalíció (YPCM) azzal vádolta meg a kormányt, hogy a melegellenes törvény mellőzésével az ország vezetés gyakorlatilag ösztönzi a homoszexualitást az országban. A YPCM ezért azt követeli a kormánytól, hogy azonnal lépjenek a tettek mezejére, és Malawi északi részén található Mzuzu városban tartóztattassák le az összes homoszexuálist.

A malawi lelkészek azután kaptak vérszemet, miután egy helyi civil szervezet, a Centre for Development of Peolpe (Cedep) nemrég kutatást folytatott Mzuzuban amelynek eredményeit tanulmány formájában hozták nyilvánosságra. A kutatás célja az volt, hogy a szervezet információt gyűjtsön arról, hogy a saját nemükhöz vonzódó személyek körében mennyire elterjedt a HIV és az AIDS, illetve milyen társadalmi nehézségekkel és kihívásokkal szembesülnek. A tanulmányból pedig kiderült, hogy körülbelül 4000 homoszexuális él az észak-malawi városban.

A lelkészek felháborodással fogadták a civil szervezet által kiadott tanulmányt mondván, hogy a Cedep védelem alá veszik a melegeket. Ezért azt követelik tőlük, hogy azonnal hozzák nyilvánosságra és adják át a rendőrségnek a tanulmányban részt vevő melegek nevét, illetve lakhelyét.

A malawi kormány azonban jelezte, hogy a lelkészek jobban teszik, ha „nem ütik bele az orrukat” az állam ügyeibe és inkább folytassák hivatásukat, ahelyett, hogy másokat birizgáljanak. A kormány emellett kijelentette, hogy nem fognak hajtóvadászatot indítani a melegek ellen és nem fogják őket bíróság elé állítani.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez