10 millió eurós esküvő: Így házasította ki fiát az orosz oligarcha

A szülő, akár gazdag, akár szegény, mindenből a legjobbat szeretné gyermekének. Nincs is ezzel semmi baj. Viszont amit Mihail Guceriev tett, az túltesz mindenen. Háborognak is az oroszok a neten.

A Kazahsztánban született ingus-orosz Mihail Guceriev olyan olajvállalatokat birtokol, mint például a Russznyeft, vagy a Nyeftisza; összvagyonát 2,8 milliárd dollárra becsüli a Forbes. Így nem okozott nagy problémát fia lakodalmát összehozni. Az orosz sajtó 10 millió euróra becsüli a hétvégén Moszkvában tartott esküvő árát. Hogy lehet ennyi pénzt egyetlen bulira elkölteni?

Már a helyszín is pazar volt. Az orosz főváros egyik legdrágább éttermében, a Szafiszában 600 főnek terítettek és díszítették élővirágokkal a termeket. A parkolóban csakúgy sorakoztak a Bentley-k és a Rolls Royce-ok.

Bár a vendéglistán Ingusföld elnöke, Junusz-Bek Jevkurov is szerepelt, az igazi szenzációt a fellépők névsora jelenti. Jennifer Lopez, Sting, Enrique Iglesias, a francia Patricia Kass és az orosz Alla Pugacsova is énekelt a 29 éves Szaid Gucerievnek és a húszéves Hadizsa Uzsahovának. Az amerikai énekesnő többször is átöltözött előadása alatt, de az este legnehezebb feladatának az ifjú pár nevének helyes kiejtését nevezte állítólag.

Orosz sajtóértesülések szerint Sting 1,5, JLo 1 millió, Enrique 500.000, Pugacsova pedig 300.000 euróért vállalta a felkérést. Beyoncét és Elton John-t is említették néhányan, de róluk nem készültek fényképek. Viszont elképzelhető, hogy az ingus hagyományokat is fegyelembe vevő többnapos esküvő másnapján, Londonban szórakoztatták a vendégeket.

Nagy-Britanniában ugyanis több barátja is él a vőlegénynek. Szaid Oxfordban tanult régészetet és geológiát, Plymouthban pedig olaj-, és gázipari managementet. Később a Londoni Üzleti Iskolát is el szeretné végezni, viszont az esküvő után a Russznyeft orszki olajfinomítójának igazgatása vár rá.

A vőlegény és Sting
A vőlegény és Sting

Szíve hölgyéről annyi ismeretes, hogy fogorvosnak tanul Moszkvában, és gazdag férje ellenére praktizálni akar majd. Ennél jóval többet tudunk Hadizsa esküvői ruhájáról. A gyöngyökkel kirakott Elie Saab költemény árát több tíz millió forintra becsülik. Ezért a szépségért azonban erősen kellett szenvedni, a 25 kilós darab uszályát felnőtt férfiak segítették cipelni.

Hogy honnan tudunk ennyi mindent erről az esküvőről? Az Instagramon #свадьбагуцериевых alatt osztották meg a vendégek képeiket és videóikat. Így hamar felkapta a témát a sajtó és a közösségi média is. Sokan felháborodtak, mire ez a borzalmas rongyrázás, miközben a szankcióktól és az alacsony olajáraktól sújtott orosz gazdaság erősen megkeseríti az átlagemberek életét – emelte ki az ellenzéki gazeta.ru.

Bár ez a kérdés jogos, mégis akad egy érv az apa bőkezűsége mellett. Mihail Gucerievnek Szaid mellett volt egy másik fia is. Csingiz azonban pár éve egy rejtélyes moszkvai autóbalesetben elhunyt. Hogy pontosan mi történt a fiatalember Ferrarijával, a rendőrségi hírzárlat miatt nem tudták kideríteni az újságírók.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez