Szexrabszolgákat szabadítottak ki Libanonban

A kiszabadított 75 nőt rendszeresen megerőszakolták, megverték, és vannak arra utaló jelek rajtuk, hogy “megcsonkították” őket.

A libanoni rendőrség kiszabadított 75 szexrabszolgaságra kényszerített nőt – főleg szíriaiakat – egy bűnbanda fogságából – közölte az AFP hírügynökséggel pénteken a biztonsági erők egy meg nem nevezett tagja.

Ez a legjelentősebb szexrabszolga-kereskedő hálózat, amelyet a szíriai háború öt évvel ezelőtti kezdete óta felszámoltak – mondta az illető.

A libanoni belbiztonsági szolgálat közleménye szerint a szóban forgó nőket rendszeresen megerőszakolták, megverték, és vannak arra utaló jelek rajtuk, hogy “megcsonkították”.

A Bejrúttól északra fekvő Libanon-hegy régió rendőrsége “azonosította és letartóztatta olyan személyek egy csoportját, amely az ország legveszélyesebb embercsempész-hálózatát működtette” – olvasható a szolgálat közleményében. Azokat a lakásokat, amelyekben a nőket fogva tartották, tíz férfi és nyolc nő őrizte a bandatagok közül. Ketten szökésben vannak – közölték. Az egyik lakásban találtak egy nyolc hónapos csecsemőt is, aki feltehetőleg az egyik szexrabszolgaként tartott nő gyermeke.

A 4,5 millió lakosú Libanonban több mint 1,1 millió szíriai menekült él – ezenfelül 450 ezer palesztin -, vagyis az ország lakosságához képest több menekült él az országban, mint a világ bármely más államában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez