A szudáni nagykövet látogatása a Magyar Afrika Társaságnál

2016. március 31-én Őexc. Adil Bashir Hassan Bashir, Szudán Köztársaság nagykövete látogatást tett a Magyar Afrika Társaság (AHU) és a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) budapesti irodájában. A nagykövetet Balogh Sándor, a Magyar Afrika Társaság elnöke, Prof. Dr. Kanizsay Endre, a Magyar Afrika Társaság agrár- és élelmezéspolitikai főtanácsadója, valamint Orosz Péter, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) hálózatfejlesztési igazgatója fogadta.

Adil Bashir Hassan Bashir kiemelte, hogy a magyar-szudáni kapcsolatok régre nyúlnak vissza, s bár voltak hullámvölgyek, ismét remekül alakulnak. Ennek eredményeként a tavalyi év során megnyílt Budapesten  Szudán nagykövetsége, s jelezte, hogy információi szerint Magyarország is tervez Szudánban képviseletet nyitni jövőre. A szudáni nagykövetséget azzal a céllal nyitották újra Budapesten, hogy tovább erősítsék a két ország közötti kapcsolatokat,  elsősorban a gazdasági és üzleti szférák (mezőgazdasági projektek, vízgazdálkodás), valamint az oktatás tekintetében.

A nagykövet a látogatása során kifejtette, hogy az AHU és a HTCC kulcsfontosságú szerepet tölt be az afrikai-magyar kapcsolatok előmozdításában, és a jövőben is számítanak a szoros együttműködésre. Balogh Sándor elmondta, hogy üdvözli a Szudáni Nagykövetség budapesti nyitását, és megerősítette, hogy az AHU továbbra is nagy örömmel vesz majd részt a kapcsolatok civil oldalról történő fejlesztésében. Orosz Péter bemutatta a HTCC jelenlegi üzleti koncepcióját, és kiemelte, hogy keresik a kapcsolatot azokkal a potenciális szudáni üzleti partnerekkel, akikkel közös sikereket tudnak elérni.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez