Megölték a kannibál dzsihadistát Szíriában(videóval) 18+ tartalom!

Az al Kaidához köthető al Nuszra harcosa, Abu Sakkar azzal vált hírhedté, hogy kivágta és megette az elesett szíriai kormánykatonák szívét és máját. Az egyik ilyen tettéről propaganda videó is készült, ami megbotránkoztatta a világot. Figyelem, a cikkben nyugalom megzavarására alkalmas kép és videó található! Csak is erős idegzetűeknek!

A rettegett kannibál terroristát Szíria északkeleti részén, Latakia tartományban ölték meg. Arról viszont ellentétes hírek láttak napvilágot, hogy kik végeztek valójában vele. A szíriai vezetés ugyanis azt állítja, hogy az ő emberei voltak azok, akik a túlvilágra küldték Abu Sakkart és társait, amikor egy rajtütésben megtámadták a gépkocsikonvojukat. Mások azonban tudni vélik, hogy a kannibál terroristát egy egy másik lázadószervezet harcosai öltek meg, akik hadban állnak az al Nuszrával. Jelenleg csak annyi biztos, hogy a Abu Sakkar hullazsákban végezte, holttestről pedig fényképek is készültek.

dhfzzú
Abu Sakkar holtteste.

 

A kegyetlen terrorista a polgárháború kirobbanásakor a Szabad Szíriai Hadsereg oldalán harcolt. Az ő nevéhez fűződik a Farouq brigád  létrehozása is. Később viszont kilépett és csatlakozott az al Kaidával szövetségben álló al Nuszrához, amely az Iszlám Államhoz hasonlóan szintén egy radikális iszlamista felfogású fegyveres szervezet.

Abu Sakkar 2013-ben vonult be a köztudattba, miután felvétel készült róla, hogy kivágja az elesett kormánykatonák belsőszerveit, amit a felvételeken nyersen el is fogyasztott.

A jelenlegi állás szerint az al Nuszra harcosainak sikerült megszilárdítaniuk harcálláspontjaikat Tel al-Ais településen és annak környékén. Ez egy stratégiai fontosságú terep, mivel ellenőrizni tudják a Damaszkuszt és Aleppót összekötő autópályát.

Szíriában jelenleg tűzszünet van érvényben, aminek hatására a fegyveres összecsapások száma jelentősen visszaesett, de ez nem jelenti azt, hogy ne folynának még harcok az országban. Megfigyelők és politikai aktivisták ugyanis jelezték, hogy a szemben álló felek azért lövöldöznek egymásra. A kormányerők pedig légicsapásokat is végrehajtottak. Természetesen a szemben álló felek egymásra mutogatnak. A legutóbbi összecsapásokra Szíria második legnagyobb városa, Aleppo közelében és az ország északi területein került sor, a kormányerők, az al Nuszra és más lázadószervezetek között. A legutóbbi információk szerint 25 katona és 16 ellenzéki harcos halt meg a harcokban.

Kép:Dailymail

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez