Megtalálták az eltűnt japán gép roncsait

Megtalálták a japán légierő eltűnt repülőgépének roncsát a szigetország délnyugati részén – közölte a japán védelmi minisztérium egyik magas rangú tisztségviselője csütörtökön.

A légierő hat tagját szállító U-125-ös gépre egy hegycsúcs közelében bukkantak rá a kutatóegységek. Valószínűleg a teljes legénység életét vesztette a szerencsétlenségben – tette hozzá a tisztségviselő.

A 15 méter hosszú, kétmotoros repülőgépet a légierő navigációs létesítményeinek ellenőrzéséhez használták. A gép szerda délután fél három körül tűnt el a radarról, egy órával azután, hogy felszállt a Kagosima prefektúrában található kanojai támaszpontról.

Az U-125-öst egy negyvenes éveiben járó pilóta vezette, rajta kívül a másodpilóta, két mérnök és két rádiós tartózkodott a fedélzeten.

A szeles, esős, ködös idő ellenére a japán önvédelmi erők, a rendőrség és a tűzoltóság mintegy 600 tagja vett részt a repülő keresésében a 880 méter magas Takakuma-hegységben.

Tavaly februárban egy, ugyancsak a kanojai légi támaszpontról felszálló helikopter nekiütközött egy hegynek a szomszédos Mijazaki prefektúrában, a szerencsétlenségben hárman vesztették életüket.

A kanojai támaszpontot a második világháborúban öngyilkos missziók kiindulási pontjaként használták, napjainkban pedig főként a Japán és Kína felségvizeinek határán folytatott felderítésben játszik kulcsszerepet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez