Kivégezték a texasi vámpírt

A 38 éves Pablo Lucio Vasquezt méreginjekcióval tették örökre ártalmatlanná szerdán.

A bűnözőt nem alaptalanul nevezték vámpírnak: 1998-ban, 20 évesen egy buli után vágást ejtett egy 12 éves fiú nyakán, miután egy csődarabbal többször fejbeverte, és a haldokló gyerek vérét felitta. Előzőleg kokaint és marihuánát kevert alkohollal, és a bíróságon azt mondta: a fejében lévő hangok kényszerítették arra, hogy azt tegye, amit tett. Amikor napokkal később a rendőrök megtalálták a holttestet, a fiú feje meg volt skalpolva, hiányzott a lába és az egyik karja, a hátáról pedig a bőr.

Gyilkosát még 1999-ben ítélték halálra, azóta a halálsoron volt. Miután utolsó kegyelmi kérvényét is elutasították, szerda délután kivégezték. Az utolsó szó jogán áldozata családjának üzent, azt, hogy most igazságot szolgáltattak nekik.

A 12 éves fiú is részt vett a partin egy 15 éves barátjával, aki a gyilkos unokatestvére volt, és segített a rokonának eltemetni a megölt gyereket. A rögtönzött sírt fűvel és fadarabokkal fedték el, a gyilkost, majd a holttestet a rendőrök egy füles alapján találták meg.  A vámpírt több mint 500 kilométerre a tetthelytől tartóztatták le.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez