Anti-aging csoki tengeri sünből

Orosz tudósok rukkoltak elő az érdekes édességgel. Bár a csoki összetevői igen különbözőek a szokásos kakaóbaboktól, a színe barna és az illata is kellemes.

Legelőször a brit biotechnológiai vállalat, a Lycotec készítette el szépség csokoládéját (Cambridge Beauty Chocolate) tavaly. Ezen felbuzdulva döntöttek úgy az Orosz Távol-Kelet tudósai, kifejlesztik saját változatukat.

A Vlagyivosztoktól 200 kilométerre fekvő kísérleti tengeri állomáson gyűjtötték össze az alapanyagul szolgáló tengeri csillagokat és tengeri sünöket. Az ezekből kivont K-vitamin az egyik legfontosabb összetevője a Tengeri Mesterműnek keresztelt csokoládénak.

A fekete és fehér formában is elkészült édesség nemcsak hogy lassítja az öregedést, de egyenesen fiatalítja a testet. Sőt, az állóképességet is erősíti – tájékoztatta a csendes-óceániai biokémiai intézet munkatársa, Mihail Kuszajkin a Russia Beyond the Headlines-t.

Azt is elmondta, hogy a Tengeri Mesterművet 100 és 500 grammos kiszerelésben készítik. Darabja körülbelül 300 rubel, azaz 1.200 forint. Már több nagyvállalat is érdeklődött a termék iránt, de a fejlesztők nem adják el a technológiát, mert az akadémiai tulajdonokra moratóriumot vezetett be az orosz állam.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez