A metált cincogó Babymetal feltört az amerikai toplistára

Korábban már írtunk egy nagyon érdekes japán együttesről, aminek tagjai fiatal lányok, és akik metál zenét játszanak, mindezt cuki japán stílusban. Egyre népszerűbbek.

A Babymetal együttes sokáig csak egy albummal büszkélkedett, mégis az az egy elhozta a világsikert. Az elmúlt években olyan népszerűek lettek, hogy a világ minden táján felléptek már, többek között olyan nagy együttesek mellet, mint a Metallica.

Az 2014-es első lemez után, most március végén jelent meg az együttes második albuma Metal Resistance címmel. Úgy tűnik a siker töretlen, ugyanis ezzel már a megjelenés utáni első héten felkerültek a 39. helyre a US Billboard toplistáján. Ez az első japán album 53 éve, ami bekerül a listán a top 40-be.

Összehasonlításképpen az első album a 187. helyre került a US Billboard Top 200-as rangsorán 2014-ben. A fiatal lányok április elején a népszerű amerikai Stephen Colbert showban is felléptek.

A trió meg sem áll, és máris új világturnéra indulnak, amit talán már megszoktak a lányok: folyamatosan fellépnek külföldön. A körút során koncertet adnak többek között New Yorkban, Bostonban, Chicagóban. Az európai turné júniusban kezdődik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez