Nagypapa lett a veterán elnök, de a nép nem örül

A zimbabwei elnök első gyermeke, Mona Mugabe fiúnak adott életet – harsogja az állami sajtó. Az ellenzék az ország siralmas egészségügyéről cikkez.

A hír hivatalos, a 92 éves elnök nagyapa lett és most úszik a boldogságban. A zimbabwei állami lapok nem győzik dicsérni a veterán politikust, aki ellen nem rég tüntetést szervezetek a fővárosban. Ettől függetlenül mindenki a kisbabáról beszél.

Mona Mugabe a zimbabwei elnök második házasságából született első gyermeke. Mona két éve ment férjhez, hatalmas és fényűző esküvőjük az egész világban vezetőhír volt. Arról azonban nincsenek megbízható információk, hogy a 26 éves Mona hol szülte meg gyermekét. Az biztos, hogy külföldön, de az országot senki sem tudja biztosan. A magánkézben lévő Standart napilap Dubairól ír.

zimbabwe 2
Mona Mugabe esküvője.

 

Az ellenzéki politikai erők egyből le is csaptak a sztorira. Szerintük felháborító, hogy a Mugabe család és más magas rangú tisztviselők minden egészségügyi problémával külföldre utaznak. Monát nem vették elő, de azt megjegyezték, hogy a 92 éves elnök az eltelt években évente többször kezelteti magát méregdrága külföldi kórházakban, miközben az ország egészségügyi rendszere a totális megsemmisülés küszöbén áll. Felháborítónak tartják az is, hogy a magas rangú vezetők gyakorlatilag közpénzből finanszírozzák külföldi magánútjaikat és kórházi számláikat, miközben több millió zimbabweinek erre egyáltalán nincsen lehetősége.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez