Nagyon örömmel fogadták az idősebb Castrót a képviselők

Az idén augusztusban 90. életévét betöltő Fidel Castro 2008-ban adta át a hatalmat öccsének, Raúl Castrónak, azóta alig mutatkozott a nyilvánosság előtt.

Megerősítette vezetői tisztségében Raúl Castrót a kubai kommunista párt hetedik kongresszusa – közölte kedden a kubai kommunista párt. De nem is ez volt a nagy hír, hanem hogy a háromnapos esemény zárónapján maga Fidel Castro is megjelent, aki idén augusztusban lesz 90 éves. A képviselők és vendégek hatalmas ovációval fogadták az idősebb Castrót – közölte a kubai sajtó az egyébként nem nyilvános ülésről.

Fidel 2008-ban adta át az ország vezetését öccsének, a most 84 éves Raúlnak. Visszavonulása óta alig mutatkozik a nyilvánosság előtt, utoljára április elején egy iskolába látogatott el, hogy részt vegyen a sógornője, Vilma Espín születésnapja alkalmából rendezett megemlékezésen, ezért is nagy szám Fidel mostani szereplése.

A kongresszus zárónapja egyébként egybeesett a Fidel Castro hatalmának megdöntésére irányuló és kudarccal végződő puccskísérlet, a Disznó-öbölben végrehajtott invázió 55. évfordulójával.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez