Majdnem 2000-en hadgyakorlatoznak az észak-koreai fenyegetés ellen

Nagyszabású amerikai-dél-koreai légi hadgyakorlat zajlik a Koreai-félsziget térségében azzal a céllal, hogy megerősödjenek a két ország együttes védelmi képességei az észak-koreai fenyegetés közepette – közölték szerdán dél-koreai katonai tisztségviselők.

Az évenkénti rendszerességgel tartott Max Thunder fedőnevű hadgyakorlat két hétig tart: a múlt pénteken kezdődött és április 29-én fejeződik be. Az idei hadgyakorlaton mintegy 1200 amerikai és 600 dél-koreai katonai vesz részt, száznál több harci gépet vetnek be.

A hadgyakorlat alkalmával Terrence J. O’Shaughnessy, a hetedik amerikai légi flotta parancsnoka közölte, hogy továbbra is “megingathatatlan” az Egyesült Államok elkötelezettsége Dél-Korea védelme iránt. Li Vang Keun, a dél-koreai légierő parancsnoka azt mondta: a két ország légiereje ismételten megmutatta, hogy szövetségük képes megakadályozni bármilyen észak-koreai provokációt, és választ adni rá.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség ezzel összefüggésben felhívja a figyelmet arra, hogy miközben a két ország hadgyakorlatozik, egyre erősödik a gyanú, hogy Észak-Korea ötödik föld alatti atomrobbantására készül, és tesztelni akarja egyik nagy hatótávolságú rakétáját, még mielőtt május elején megkezdődik a sztálini módszerekkel kormányzó, egyeduralkodó Koreai Munkapárt kongresszusa.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez