Átadták Afrika egyik leghosszabb hídját

A híd 680 méter hosszú, amit a Tanzánia legnagyobb városának és kereskedelmi központjának számító Dar es-Salaamban adtak át. A beruházásnak mindenki örül, főleg az autósok és a motorosok.

Felszabadításnak nevezte a híd üzembe helyezését John Magufuli tanzániai elnök, aki személyesen is jelen volt a híd hivatalos átadásán. A hidat egy kínai cég építette 140 millió dollárért, amely jelenleg Kelet-Afrika leghosszabb függőhídjának számít. Emellett pedig az első olyan útszakasz Tanzániában, amiért fizetniük kell az átkelőknek. Az árakat még nem tudni, gyalogosok és kerékpárosok számára viszont ingyenes lesz.

thumbnail-5

A hídra egyébként borzasztó nagy szükség volt Dar es-Salaamban, mely több mint négymillió lakosával Tanzánia legnagyobb városának számít. Kigamboni városrészt ugyanis eddig csak elavult kompokkal tudták megközelíteni az ide-oda ingázó emberek. A kompok mindig zsúfolásig megteltek és gyakran lerobbantak, ami miatt az átkelés az öböl torkolatánál gyakran órákat vett igénybe.

A tanzániai vezetés abban is bízik, hogy a híd használatával a turizmust is sikerül felturbózni, mert könnyebben és gyorsabban ellehet majd jutni a strandokra és a hatalmas város más részeire is. A hidat egyébként Tanzánia első elnökéről, Julius Nyereréről nevezték el.

ztzzt

 

Kép:mirrordaily.com/ BBC

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez