Halott játékvezetőt akartak feltámasztani egy meccsre Nigériában

Tovább gyűrűzik a fociválság Nigériában, sőt most rendkívül bizarr fordulatot vett.

Komoly hatalmi harcok folynak a Nigériai Labdarúgó Szövetségen belül, ami totális káoszba és krízisbe taszította a helyi focit. Ennek az egyik legbizarrabb momentuma az volt, amikor egy vasárnapra tervezett bajnoki mérkőzés levezetésére egy januárban elhunyt játékvezetőt, Wale Akinsanyát jelöltek ki. A hatalmas baki után azonban továbbra sem tudni, hogy ki fogja végül vezeti a Warri Wolves és a Giwa FC összecsapását.

Mindenesetre a mostani döbbenetes tévedés is csak azt jelzi, hogy súlyos válságon megy keresztül a nigériai labdarúgás, és az a belső hatalmi harcokról szól. A Nigériai Labdarugó Szövetség elnökét, Amaju Pinnicket ugyanis megfosztották posztjától, amit Chris Giwát vett át. A hatalomátvétel óta mindkét fél stábja ott támadja egymást, ahol csak tudja. Sőt abba sem voltak hajlandóak belemenni, hogy a sportért felelős miniszter egy békéltető bizottságot állítson fel. A testület ennek ellenére létezik, és hamarosan jelentést is készít a szövetségen belüli harcokról, melyekre már a FIFA is felfigyelt.

A FIFA jelezte, hogy továbbra is Amaju Pinnicket tekinti a szövetség vezetőjének, és arra figyelmeztetett, hogy ha nem sikerül mielőbb véget vetni a válságnak a szövetségen belül, akkor Nigériát teljesen eltiltják a nemzetközi szerepléstől.

kép:pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez