Magyarok Afrika egén

Reptérfejlesztésekről és repülőgép-beszerzésről, valamint a magyar-marokkói légügyi együttműködésről is szó van Marrákesben, Afrika legnagyobb (sőt kvázi egyetlen) légügyi seregszemléjén.

Immáron ötödik alkalommal rendezik meg a marokkói Marrákesben Afrika legnagyobb repülős seregszemléjét. Elsőre talán furcsának tűnik az ötlet, hogy nemzetközi légügyi kiállítást tartsanak egy afrikai országban, de Marokkó ilyen szempontból – is – más, mint amit várnánk. Az észak-afrikai királyságnak ma már több nemzetközi reptere is van. Nem csak saját szolgáltatói szállnak le ott, de Európa legtöbb hagyományos és fapados légitársasága is indít járatokat egy, vagy akár több marokkói városba is. (Sajnos most Budapestre nincs közvetlen járat.) A dinamikusan növekvő utasforgalom miatt folyamatosak az ambiciózus fejlesztések is – újabb és újabb reptereket tesznek alkalmassá a nagy gépek fogadására, bővítik az utasforgalmi épületeket is.

m1

De nem csak maga a királyság kínál kiváló üzleti lehetőségeket – Marokkó Afrika kapja, légitársasága behálózza a kontinens északi és nyugati részét. Így természetes volt, hogy Marokkó legyen Afrika első, és legnagyobb légügyi kiállításának a színhelye. Bár a Marrakech Airshow a nagy szalonokkal – Le Bourget-val például – nem vetekedhet, legújabb fejlesztéseiket sem itt mutatják be a cégek, de aki számít az iparágban az jelen van. 56 ország több mint 200 kiállítója van ott, és aki ellátogat az Airshow-ra, 70 gépet láthat a levegőben a különböző bemutatókon.

A látványnál azonban talán fontosabb az üzlet. Ebben a magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ segítségével  magyar cégek is ott vannak. Magyarok tervezhetik – és reményeink szerint majd építhetik is – például a tizniti repülőtér új épületét, de kint van a kiállításon a Puli Space is. A magyar üzletemberek, cégek a legközelebb május végén – június elején mutathatják meg magukat a királyság egyre növekvő piacán, és találhatnak ott partnereket  a HTCC segítségével. Az ötnapos program első felében Marokkó legnagyobb városában, Casablancában vesznek részt majd üzleti és kulturális programokon a magyar üzletemberek, később elutaznak a Dél kapujába, Dakhlába, ahol a helyi agrárkamara által szervezett kiállításon folytathatják a helyi kapcsolatok építését.

IMG_5912

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez