Orbán Viktor is ott volt a Ritz-Carlton megnyitóján

A világ egyik legelegánsabb szállodaláncához kapcsolódik az eddigi Le Meridian. A Ritz Carlton megnyitóján nem csak a diplomáciai kar és üzletemberek jelentek meg, de vezető magyar politikusok is elfogadták Khalaf al-Habtoor dubaji üzletember meghívását.

A mai hotel eredetileg irodaháznak épült, a trieszti székhelyű Adriai Biztosító székháza volt, alul boltokkal, a tetején menő lakásokkal, a pincéjében állítólag páncélszekrényekkel. Bombatalálatot kapott, a helyreállítás pedig nem éppen műemléki lett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság székhelye lett, a páncéltermekből pedig kihallgatószobákat, fogdákat csináltak.

IMG-20160505-WA0008

A leendő szállodát 1998-ban a magyar államtól vásárolta meg az izraeli Ofer Brothers Group, majd 2009-ben a cégcsoporthoz tartozó CEE Group vette át a tulajdonjog 95 százalékát, a fennmaradó 5 százalék Ari Yom-Tov izraeli magánszemély tulajdonában volt máig. A luxusszállóban szállt meg II. Erzsébet angol királynő és George W. Bush amerikai elnök is. 2012 májusában a dubaji Al Habtoor Csoport 100 százalékos tulajdont szerzett a szállodában.

Orbán Viktor és Habtoor.
Orbán Viktor és Khalaf al-Habtoor.

A 192 szobával, 26 lakosztállyal, tárgyaló- és rendezvénytermekkel, valamint Health Clubbal és beltéri medencével rendelkező hotel mostantól kapcsolódik a Ritz Carlton csoporthoz, így lesz annak 89. szállodája világszerte. Az eddig is igen elegáns szállodát most még tovább fejlesztették, igazi csúcsminőségre – olyan lakosztályok is vannak benne, amelyek mellé, ha kiveszik a szomszédos szobát, egy fél emeletet elkülöníthetnek, ami mondjuk védett vezetők esetében fontos szempont lehet. Érdekesség, hogy a lakosztályokhoz nem csak a szokásos minibár, hanem egy kis saját szuvenirbolt is tartozik – ahol hungarikumokat vásárolhatnak maguknak a lakók.

IMG-20160505-WA0002

IMG-20160505-WA0009 (1)

Khalaf al-Habtoor, aki a leggazdagabb arabok listáján jelenleg a harmincadik helyet foglalja el, immár a harmadik szállodát mondhatja a magáénak Budapesten, és a megnyitón azt mondta: szereti Magyarországot, és bízik a magyar piacban. A megnyitóra nemcsak a Magyarországon szolgáló diplomáciai kar volt hivatalos, de számos, az Öböl-térségből érkezett üzletember is megjelent. Ott voltak vezető magyar politikusok is – maga Orbán Viktor miniszterelnök is megjelent, és elismerő szavakkal szólt a dubaji üzletemberről. Khalaf al-Habtoor a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) támogatója, maga is részt vett a dubaji Magyar Ház megnyitóján. Balogh Sándor, a HTCC elnöke a Ritz Carlton megnyitását fontos eseménynek tartja nemcsak a szállodaipar vagy a turizmus szempontájból, de azért is, mert az ilyen szállodák olyan üzletembereket csábítanak az országba, akik további befektetéseket, kapcsolatokat hozhatnak Magyarországnak, így sokban segíthetik az ország gazdaságát.

Balog Sándor és Khalaf
Balogh Sándor és Khalaf Al-Habtoor.

A címfotó Orbán Viktor hivatalos Facebook oldaláról való.

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez