Az úton hagyták a megvert brit családot Thaiföldön

Egy idős brit házaspárt és fiát megtaposták, arcon rugdosták Thaiföldön – írja a South China Morning Post. A brutális támadás sokkot és felháborodást okozott.

Egy családi nyaralás alkalmával támadták meg Thaiföldön az idős házaspárt és fiukat. Az utóbbi években az ország turisztikai képe jelentősen romlott, és ez csapás az idegenforgalom számára. Thaiföld talán már nem a barátságos turistaparadicsom megtestesítője.

A rendőrség a támadás óta letartóztatott három feltételezett elkövetőt, egyet még keresnek. A brutális jelenet jól látszik a felvételen, amit egy biztonsági kamera rögzített. Miután a videó megjelent a közösségi oldalakon, sokkot és felháborodást váltott ki. Az áldozatok a hatvanas, illetve negyvenes éveikben járnak. A támadás sajnos kitűnően illusztrálja az utóbbi időben szaporodó erőszakos bűncselekményeket a turisták ellen Thaiföldön.

A videóból is láthatjuk, hogy a család egy zsúfolt utcán sétál Huahin városában, a thai újévi ünnepségek idején. Aztán egy csoport férfival veszekedni kezdenek az utcán, majd ebből verekedés lesz. A dolog körülbelül két percig zajlik, a családot leütik, és otthagyják az úton.

A rendőrség tisztviselője azt mondta: a vita azután tört ki, hogy a házaspár fia véletlenül beleütközött az egyik thai férfiba. A támadás után a banda eltűnik, a család pedig látszólag eszméletlenül fekszik az úton. „Már három embert letartóztattunk az ügyben, és elfogatóparancsot adtunk ki a negyedikre, aki még mindig szabadlábon van. Az egyik elkövető azt mondta: sajnálja a történteket, és valószínűleg nem tették volna ezt, ha nem lettek volna részegek”.

A fiú és apja fejsérülést szenvedtek, össze kellett varrni a sebeiket. Az anya súlyosabban sérült, agyába folyadék került, melyet eltávolítottak a kórházban. A szemük is megsérült, a család még mindig megfigyelés alatt van.

Thaiföldön márciusban négy francia turistát bántalmaztak, amikor vacsorázni mentek. Közülük két nőt, anyát és lányát megerőszakolták.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez