Tornádótölcsér tarolta le a házát – hatalmas szélviharok az USA középső részén

Tornádók söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén fekvő Oklahomában hétfőn, két ember meghalt, az egyikük házát szétszakította a forgószél.

A mentők tájékoztatása szerint a hetvenes éveiben járó ember akkor halt meg, amikor a Wynnewood település közelében lévő házát a pusztító erejű szélvihar tölcsére letarolta. Egy másik ember Connerville közelében halt meg.

A vihar annyira heves volt, hogy a hatóságok “tornádó szükséghelyzetet” hirdettek a forgószél útjában lévő településekre.

A helyi meteorológusok arra figyelmeztettek, hogy a tornádó által felkapott tárgyak akár halálos sérüléseket is okozhatnak.

A tornádó az állam fővárosa, Oklahoma City közelében, valamint a város déli részén több lakóházat és mezőgazdasági épületet megrongált. Az autópálya rendőrség Wynnewood közelében egy időre lezárta az Oklahoma City és Dallas közötti 35-ös autóutat, hogy a forgószél ne okozzon kárt a járművekben és az emberekben.

A televízióban sugárzott felvételeken feldúlt épületek, felfordított járművek, tetejétől megfosztott házak, pajták voltak láthatóak.

A meteorológusok adatai szerint a szél sebessége helyenként elérte az óránkénti 176 kilométert. Az előrejelzések szerint tornádók keletkezhetnek az északabbra fekvő Nebraska és Iowa államokban is.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez