Amit az Eurovízió legesélyesebbjéről tudni kell

Nagy a nyüzsgés a fogadóirodákban kevéssel az Eurovíziós Dalfesztivál előtt. Idén az orosz versenyző tűnik a legesélyesebbnek a győzelemre. Na de mégis ki az a Szergej Lazarev?

Egyáltalán nem biztos, hogy a stockholmi színpadra állna most az orosz Szergej Lazarev, ha gyerekkorában nem éri baleset. Eredetileg tornával kezdett foglalkozni négy éves korában, ám a profi karriert megakasztotta egy sérülés.

A most 33 éves énekes első száma egy szülinapi ajándékként indult. A Notre-Dame De Paris musical Belle című betétdalát barátjával, Vlad Topalovval énekelték el Topalov édesapjának. Ekkor alakult meg duójuk, a Smash. A hároméves közös munka után ma már önállóan építik karrierjüket.

Lazarev egyébként nemcsak énekel, de modellkedni is szokott és színházakban is fellép. Nem egy díjat is kapott már játékáért. Az előadóművészek közül Madonna a példaképe.

Lazarev annyira népszerű, hogy egykori iskolájában (a moszkvai 1061-esben) még egy kis múzeumot is berendeztek a tiszteletére. Ennek ellenére nem szereti magát visszanézni. Hisz a nem szokványos orvoslásban. Imádja a technikai kütyüket. Nőknek csak kozmetikumot ajándékoz, aminek évek óta örül barátnője, az orosz műsorvezető, Lera Kudrjavceva. Élete legfontosabb emberének az édesanyját tartja, akinek a születési dátumát a vádlijára tetováltatta, akárcsak a testvéréét.

Az idei Eurovízión, amelyet szombaton rendeznek, a You are the only one című dallal versenyez. A szenvedélyes szerelmi vallomást annyira erősnek érzik sokan, hogy például az Ukrán Nemzeti Televíziós Társaság igazgatója, Zurab Alaszania közölte Facebook adatlapján, hogy ha Lazarev nyer, valószínűleg jövőre bojkottálni fogja Ukrajna a dalfesztivált. A hagyományok szerint ugyanis a győztes dal országa rendezi a következő versenyt.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez