Homeopátiával kezeli marháit Károly herceg

A 68 éves trónörökös meggyőződésé szerint a homeopátiás termékek csodát tettek a jószágaival, ezért olyan sikeres a gazdasága.

Károly walesi herceg lassan több mint 30 éve foglalkozik állattartással, tenyésztéssel és földműveléssel. A farmjain tartott jószágokat pedig rendszeresen kezelteti homeopátiás termékekkel. Szerinte a homeopátia igenis működik, ezért arra ösztönözi a brit gazdákat, hogy ők is térjenek át erre az alternatív gyógymódra annak ellenére, hogy a homeopátia   gyógyító hatását a legtöbb szakember kétségbe vonja.

A brit trónörökös tapasztalatairól egy nemzetközi szakmai konferencián számolt be, ahol elmondta, hogy több évtizede alkalmaznak már homeopátiás kúrákat a gazdaságaiban tartott jószágokon, főként marhákon és bárányokon. Az évek során pedig megfigyelték, hogy a szétválasztott, stresszes vagy szállítás alatt sokkot kapó állatokon alkalmazott homeopátiás terápia rendkívül hatékonynak bizonyult.

A walesi herceg a konferencián arról is beszélt, hogy milyen fontosnak tartja az organikus és biogazdaságok működését, illetve tevékenységét. A gazdaságai is ezt a szemlélet módot követeik és alkalmazzák, ezért is döntött úgy több évtizede a homeopátiás program bevezetéséről, ezzel csökkentve az antibiotikumos kezelések számát a jószágain.

Károly herceg azonban arról már nem tett említést, hogy ő maga használ-e homeopatás készítményeket. Kérdésekre sem volt hajlandó választ adni, ezért beszéde után rögtön távozott is a pódiumról. A hallgatóság között egyébként több olyan személy is akadt, akik nyíltan ellenzik a homeopátia használatát mondván, hogy az egész egy hatalmas átverés, mivel tudományos vizsgálatoknak ezidáig nem sikerült alátámasztani gyógyító hatását. A hallgatók között egyébként jelen volt Dame Sally Davies tisztifőorvos, aki az egyik leghangosabb kritikusa a homeopátiának.

kép:express.co.uk

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez