Mike Tyson koszorúzza meg Kína bokszvilágbajnokát?

Az amerikai profi boksz legnépszerűbb nyugdíjasa Kínában Mike Tyson- derült ki a kínaiak Twitterén, a Weibon végzett közvélemény-kutatásból. Milliók várják most izgatottan kedvencüket, aki részt vesz a Nemzetközi Boxszövetség (IBF) konferenciáján a Nagy Falnál.

Kína X-manje, Hsziung Csaozsung (Xiong Chaozhong) kolumbiai ellenfelét, José A. Jimenezt próbálja meg legyőzni a konferencia alkalmából rendezett világbajnoki viadalon. Ha nyer, akkor a kínaiak világbajnoka Mike Tysontól veheti át a világbajnoki övet.

A Mennyei birodalomban hagyományosan barbár szokásnak tartották az angolszász bokszot, mert a kínaiak a küzdő sportokban többre értékelik az ügyességet, mint a nyers erőt. A nyugati nyitás (1978) óta viszont mind népszerűbb a boksz Kínában, ahol milliók fogadnak egy-egy fontos összecsapásra.

A kínaiak imádnak fogadni. Ezért a nemzetközi boksz világában egyre nagyobb az ázsiai ország presztízse, hiszen egy-egy mérkőzés hatalmas pénzeket mozgat meg itt. Ezért telik olyan drága amerikai reklám figurák meghívására is, mint Mike Tyson.

Kép: youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez