Bemutatkozott a HTCC a Magyar Világtalálkozón

A hatodik Magyar Világtalálkozó keretében épült fel Budapesten, a Lurdy Központban a Világfalu. A fesztiválhangulatú esemény során találkozik a kultúra, a művészet, a tudomány és az üzleti világ. A Magyarsághíd teremben megismerhettünk egy szeletet Latin-Amerikából, kint élő vagy sokat arra járó magyarok meséltek nekünk élményeikről. Kutasi Szabolcs, a HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központok) kereskedelemfejlesztési igazgatója pedig a szervezet eredményeiről és terveiről számolt be, a beszélgetés házigazdája Bokor Balázs volt.

A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) a Magyar Világtalálkozó egyik fő támogatója. A délutáni, Latin-Amerikáról szóló kerekasztal-beszélgetés során megtudhattuk, mik a szervezetnek a térséget érintő tervei.

IMG_9537
Bokor Balázs nagykövet, a Világklub Üzleti fórumának elnöke volt a beszélgetés házigazdája (balról az első).

Kutasi Szabolcs elmondta, hogy június elsejétől Mexikóban nyitnak új HTCC házat, amely a kulturális, turisztikai és gazdasági együttműködést hivatott elősegíteni a két kontinens között. A szervezet a távoli országok megismerésében és az üzleti lehetőségek feltérképezésében tud segítséget nyújtani az érdeklődők számára, egyfajta hídként üzemelhet Európa és Latin-Amerika között.

IMG_9568

Az első dél-amerikai beruházás pedig elősegítheti a terjeszkedést a jövőben. Kutasi Szabolcs beszámolt arról is, hogy a többi környékbeli országgal való összeköttetés megteremtése is tervbe van véve.

IMG_9534

Itt pedig megtekintheti a Lurdy Központban tartott Magyar Világtalálkozóról készült képriportunkat is.

IMG_9552
Kutasi Szabolcs, a HTCC kereskedelemfejlesztési igazgatója beszél.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez