Afrikai kártyákkal loptak rengeteg jent a japán automatákból

1400 kisbolt ATM-éből loptak összesen 1,4 milliárd jent Japánban. A lopás nem jellemző az országban, bár ez esetben Afrika is szóba került.

Japán egész területére kiterjedő lopássorozat volt nemrégiben. Összesen 1,4 milliárd jen készpénzt loptak el olyan bankjegykiadó automatákból, melyek kisboltokban találhatók. A Japan Today szerint a rendőrség arra gyanakszik, hogy a lopásokat olyan hamis bankkártyákkal követték el, melyek egy dél-afrikai bank ügyfeleinek számlainformációt tartalmazzák.

fl20131028lla-870x578

A japán rendőrség együtt vizsgálja a dél-afrikai hatóságokkal a nagy értékű lopást, beleértve, hogy hogyan szivároghattak ki az afrikai bank ügyfeleinek számlaadatai. A lopásokat jól összehangolták: 16 prefektúrában szinte egy időben követték el őket. A rendőrség szerint több száz ember állhat a háttérben, akik közül még senkit nem kaptak el, bár tart a hajtóvadászat.

Mind a 14 ezer tranzakció összege 100 ezer jen, mivel egyszerre ennyit lehet felvenni a Seven Bank kisboltokban lévő ATM-jeiből. A tranzakciós adatok arra utalnak, hogy mind az 1600 felhasznált bankkártyát a dél-afrikai bank bocsájtotta ki.

Slurpee_Machine_and_Chinatrust_Commercial_Bank_ATM_in_7-11,_Taipei_City

Érdekesség, hogy a lopás, illetve a talált tárgyak megtartása alapvetően nem jellemző a japánokra. Ez annyira igaz, hogy Tokió például milliárdos bevételeket tudhat magáénak gazdára nem talált értékekből és készpénzből, melyekre sokszor még a becsületes megtaláló sem tart igényt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez