Leharapta gazdája fejét egy teve Indiában

Egyesek szerint bosszúból, míg mások szerint a tikkasztó hőség miatt borult el az állat elméje, ezért támadott rá rendkívül agresszívan gazdájára, akinek végül le is harapta a fejét.

India legnagyobb szövetségi államában, Rádzsasztánban történt ez a bizarr incidens, ahol hetek óta elviselhetetlenül nagy a hőség. Helyi lakosok a Times of India napilapnak azt mondták, hogy a teve bosszúból ölte meg a gazdáját, mások szerint viszont a forróság miatt őrülhetett meg az állat.

„Mérgében támadt a gazdájára, Urjaramra” – mondta az egyikük, Thakara Ram, hozzátéve, hogy a jószág tulajdonosa egy egész napon át kikötözve, a tűző napon hagyta az állatot, miközben otthonában vendégeket fogadott. Vélhetően miattuk feledkezett meg a tevéjéről, amelynek a lábait is összekötözte, ezért az mozdulni sem tudott.

3e_b

A szemtanúk elmondták, hogy a tevén látszott: nagyon szenvedett, ezért nem véletlen, hogy feldúlt állapotban volt, amikor a gazdája kiment hozzá, hogy végre árnyékba terelje.

“Az állat a nyakánál fogva ragadta meg, emelte a magasba a férfit, majd a földhöz csapta” – mondta Thakara Ram. A teve ezután rágcsálni kezdte a gazdáját, végül leharapta a fejét. A helyiek szerint a teve korábban is rátámadt a férfira, de azt senki sem gondolta volna, hogy kettőjük közt idáig fajul a viszony. A feldühödött jószágot végül hat órán át kellett 25 embernek szelídítenie, mire sikerült lenyugtatni és elzárni.

Indiában egyébként tényleg nagyon meleg van, nemrég 51 fokot is mértek az országban. Rádzsásztán ráadásul az egyik legforróbb terület, ahol a hőség mellett súlyos ivóvízhiány is van. A legutóbbi információk szerint emiatt 16-an haltak már meg, közel 17 ezer településnek pedig nincs hozzáférése az életet jelentő vízhez,

Mindeközben a hőség és a tevék a katonák számára is komoly gondot okoznak. A rendkívül feszült, szinte állandó harckészültségben lévő pakisztáni határszakaszon próbálják befogni őket. A forróság miatt ugyanis megvadultak, rendkívül erőszakossá váltak, ezért a katonáknak is meggyűlik a bajuk a tevékkel, amelyek egyébként békés, barátságos állatoknak számítanak. De a hőség őket is kikészíti.

 

kép:flicker.com

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez