Átszállás nélkül repülhetünk rövidesen Algírba

A magyar főváros és Algír között közlekedő járatot az Air Algérie indítja – jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomációért felelős államtitkára és Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója hétfőn Budapesten.

Az új járat egyelőre heti két alkalommal, szeptember 11-től október végéig közlekedik.

Magyar Levente kifejtette, több éves tárgyalássorozat eredménye, valamint az Afrika-politika és a magyar gazdaságdiplomácia újabb sikere, hogy az algériai légitársaság végső megállapodásra jutott a Budapest Airporttal a közvetlen légi járat indításáról.

Hozzátette, Algéria fontos piac az ország számára, a magyar vállalkozók százai érdeklődnek az ottani lehetőségek iránt. Algéria olyan stratégiai partnere Magyarországnak, amellyel hosszú évek óta nagy erőfeszítéseket tesznek a kapcsolatok megerősítésére – jegyezte meg. Az országban a 80-as években, 90-es évek elején minden más afrikai országnál nagyobb magyar kolónia élt.

Olyan történelmi, emberi kapocs van a két ország között, amire most is lehet építeni, mérnökök, tanárok, vízügyi és agrárszakemberek ezrei gazdagították Algériát évtizedeken keresztül – mondta Magyar Levente.

Szarvas Gábor szerint a megállapodás jól illeszkedik a repülőtér elmúlt két évének sikertörténetébe. Az igazgató felidézte: 2015-ben minden idők legnagyobb utasforgalmát regisztrálták, a Budapest Airport a 10 milliónál nagyobb utasforgalmú repülőterek közé tartozik. A forgalom növelését a több mint 40 légitársaság és közel 100 úticél biztosítása tette lehetővé.

Idén az első hónapokban kétszámjegyű növekedés volt, a nyári szezonban több európai desztinációba – Nizza, Lyon, Karlsruhe – új közvetlen járatok vannak. A bővülő tendenciába illik az új afrikai járat indítása is – tette hozzá.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez