Petíció: Vegyék le a városunkat a legrosszabbak listájáról!

Több közép-ázsiai főváros is szerepel a világ legrosszabb városainak 33-as listáján. Annyira igazságtalannak tartják ezt a taskentiek, hogy aláírást gyűjtenek.

Az idén is összeállította életminőség-indexét a világ egyik legnagyobb HR-tanácsadó cége, a Mercer. Ennek részeként biztonsági szempontból is rangsorolják a világ fővárosait. A napokban számolt be a 33 sereghajtóról a brit Independent.

Eszerint az üzbég főváros a 26. legkevésbé biztonságos. Taskent ugyanis a terrorizmus melegágyává vált az elmúlt egy évben, egy ismeretlen például megtámadta az amerikai nagykövetséget. Emellett a kormány folyamatosan küzd az iszlám szélsőségesekkel.

A citromdíjnak nagyon nem örülnek a helyiek. Az Inha Egyetem rektora, Serzod Sermatov petíciót is indított a causes.com oldalon, hogy végezzenek objektív vizsgálatot, és vegyék le Taskentet a legrosszabb városok listájáról. Szerinte az üzbég főváros az egyik legbiztonságosabb a turisták számára.

Összesen ezer aláírásra van szükség ahhoz, hogy a kérést egyáltalán megvizsgálják az illetékesek. Hogy ez mikorra lesz meg, nem tudni. Mert egy hét alatt még csak hétszázan írták alá a petíciót.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez