Véres véget ért a tizenegyes-párbaj – már megint Real Madrid-szurkolók a célkeresztben

Legkevesebb 12-en meghaltak és 8-an megsebesültek, amikor terroristák megtámadtak egy szurkolói klubot az iraki Bakuba városában, ahol az összegyűltek éppen a Bajnokok Ligája döntőjének élő közvetítését nézték a tévében. Szemtanúk beszámolói szerint az Iszlám Állam fegyveresei voltak az elkövetők.

A támadók négyen voltak, és pont akkor léptek akcióba, amikor a Real Madrid és az Atletico Madrid éppen tizenegyes-párbajt vívtak egymással, a Bajnokok Ligája trófea elhódításáért.

Az iraki fővárostól körülbelül 40 km-re lévő városban működő szurkolói klub elnöke, Zias Albidani a AS spanyol internetes sportoldalnak elmondta, hogy a fegyveresek percekkel a mérkőzés vége előtt törtek be, majd válogatás nélkül kezdtek el lövöldözni. A klubban helyiek tartózkodtak, 18 és 30 év közötti fiatalemberek, akik mind a Real Madridnak szurkoltak.  Az eddigi információk szerint legkevesebb 12-en haltak meg a lövöldözésben, nyolcan pedig megsebesültek, az ő állapotukról azonban semmit sem tudni.

ddddd

Az egész akció csupán pár percig tartott, a lövöldözés után a terroristák villámgyorsan elhagyták a helyszínt, és azóta semmi hír róluk. Az iraki hatóságok nagy erőkkel keresik a támadókat, de hiába. Kilétükről ugyanis semmit sem tudni, de a túlélők és a rendőrség szerint szinte biztos, hogy ismét az Iszlám Állam lépett akcióba – a terrorszervezet korábban, május 13-án hasonló merényletet hajtott végre Balad településen. Akkor hat terrorista rohant le egy helyi kávézót, ahol szintén a Real Madrid szurkolói gyűltek össze. Az akkor támadásban 14-en vesztették életüket.

A BL-győztes spanyol csapat egyébként a meccs után külön megemlékezett a május 13-án lemészárolt 16 iraki szurkolójáról, győzelmét is nekik ajánlották.

Az Iszlám Állam egyébként köztudottan gyűlöli a labdarúgást, az általa uralt területeken pedig be is tiltotta ezt a sportot, a játszását súlyos büntetésekkel torolja meg.

 

képek: spillednews/tornosnews

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez