Gyanús csomagot dobott egy nő a Fehér Ház kertjébe

A Fehér Ház északi oldalán lévő területet rövid időre lezárták hétfőn, helyi idő szerint a kora délutáni órákban, mert egy nő gyanús csomagot dobott be a kerítésen.

Az AP hírügynökség szerint a tettest azonnal letartóztatták, a rendőrség azonban egyelőre nem adott részletes tájékoztatást. Sajtóinformációk szerint a titkosszolgálat vizsgálja a bedobott csomag – vagy doboz, vagy italos üveg – tartalmát, egyelőre azonban azt sem hozták nyilvánosságra, hogy volt-e valami a csomagban.

Az esetről sem a közszolgálati rádió (NPR), sem a nagyobb televíziós állomások nem adtak hírt, valószínűsíthetően azért, mert mindenütt az ünnepi programokat sugározzák.

Az Egyesült Államokban ugyanis a hétfői nap (mint minden év utolsó májusi hétfője) szövetségi ünnep: az Emlékezés Napja (Memorial Day), amikor a háborúkban meghalt valamennyi amerikai katonára, eltűntre és hadifogolyra emlékeznek. Barack Obama elnök is koszorút helyezett el – és beszédet mondott – az  arlingtoni nemzeti sírkertben, a szövetségi fővárosban pedig – csakúgy, mint valamennyi amerikai kis-, és nagyvárosban – felvonulások és ünnepi programok vannak egész nap.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez