Élve megégettek egy tinit, mert nem akart férjhez menni

A 19 éves pakisztáni lány szerdán belehalt a sérüléseibe. Először megkínozták, majd felgyújtották.

Maria Sadaqatot egy volt kollégájának a fia akarta felségül venni, de a lány nemet mondott. Erre egy csoport hétfőn rátámadt Felső-Dwal faluban, a népszerű pakisztáni hegyi üdülőhelynél, Murree-nél, a főváros mellett. “Kegyetlenül megkínozták, aztán felgyújtották” – mesélte újságíróknak a nagybátyja. A gyászoló rokonok zokogva gyülekeztek az iszlamabadi égési centrum előtt, amikor a lány holttestét boncolásra egy másik kórházba vitték.

A nagybácsi szerint unokahugát annak a magániskolának az igazgatója támadta meg a barátaival, ahol Maria korábban dolgozott. Mégpedig azért, mert a lány nem fogadta el a fia házassági ajánlatát. “Elvált volt a kérő, ráadásul kétszer annyi idős, mint ő. Így hát visszautasította, és miután a férfi nem tágított, fel is mondott az iskolában.”

A rendőrök azt mondják, halála előtt a lány vallomást tett, és valóban az igazgatót, valamint annak négy társát nevezte meg támadókként. “Az egyiküket letartóztattuk, a többieknek a nyomában vagyunk” – közölte a nyomozás irányítója az AFP hírügynökséggel.

Az orvosok szerint a lány nagyon komoly égési sérüléseket szenvedett. “Szegény kicsit jobban lett a kezelések hatására, de esélye sem volt a túlélésre.”

Alig egy hónap alatt ő a második pakisztáni nő, akit házassági ügy miatt gyilkoltak meg. Április végén egy 16 éves lányt bedrogoztak, megfojtottak, majd a holttestét elégették az ország észak-nyugati részén, mégpedig a falu tanácsának határozatára. A lány állítólag segített egy barátnőjének abban, hogy megszökjön a szerelmével.

De hozzátartozóik is több száz lánnyal végeznek évről évre az ázsiai országban, hogy megvédjék a családjuk “becsületét”.

Képünkön: pakisztáni esküvő / youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez