Szeretkezz Dániáért! Nyári baby boom a skandináv országban

1200 csecsemővel több látja meg a napvilágot az idén nyáron Dániában, hála egy kilenc hónappal ezelőtt indított kampánynak – írja a Politiken című dán lap. Ez 14 %-os növekedést jelentene a tavalyi évhez képest. Nem biztos, hogy a mi kampányunk egyedüli érdeme ez – szerénykedett Koppenhága helyettes polgármestere.

A kampányt eredetileg egy utazási iroda indította el, mondván: nyáron igazán szép az anyaság. Ehhez csatlakozott azután Koppenhága városa is. Dániában hagyományosan kicsi a gyerekszám, ezért a főváros is úgy érezte: buzdítani kell a polgárokat kicsit nagyobb aktivitásra ezen a téren. Más se kellett a médiának, mely elnevezte a kampányt Kefélj Dániáért mozgalomnak.

A statisztika arról nem szól, hogy az újszülöttek milyen családokban látják meg a napvilágot, de a sajtó arról is beszámol, hogy a bevándorlók általában túlteljesítenek ezen a téren. Lelkesedésüket motiválja az is, hogy a skandináv országban igen előnyös a családtámogatási rendszer. Akárhogy is. csecsemőrekord köszönthet be az idén Dániában, jelentős részben azért, mert kilenc hónappal ezelőtt kiadták a jelszót: Szeretkezz Dániáért!

Fotó: YouTube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez