Kilencszer ment férjhez és vált el egyetlen éjszaka alatt

Az iraki Moszulban volt az Iszlám Állam foglya és szexrabszolgája a fiatal keresztény nő. Csak azért adták férjhez minden egyes alkalommal, hogy “törvényesen” erőszakolhassák meg. Üdv a képmutatás poklában.

Miután sikerült elmenekülnie, az In Defense of Christians (A keresztények védelémében) szervezetnek beszélt arról, hogy min kellett keresztülmennie.

“Akkor erőszakoltak meg, amikor csak kedvük támadt rá” – mesélte. Különösen az az iszlamista, aki nagyon rá volt állva, és azt mondta neki: “Szeretem Jézus népét”.

Szerinte általános gyakorlat az Iszlám Államnál, hogy házasságkötéssel “törvényesítik” a nemi erőszakot – aztán az aktus után el is vállnak, hogy jöhessen a következő “férj”. Így esett meg, hogy volt olyan éjszaka, amikor őt kilencszer adták férjhez és választották el.

A terrorszervezet több ezer nőt tart így szexrabszolgaságban, köztük sok jazidit. 

A beszélgetésről az amerikai Fox News számolt be a hétvégén, az írást egyre több közel-keleti országban veszik át.

A 30-as éveiben járó nő egyébként azután esett az Iszlám Állam fogságába, hogy a terrorszervezet elfoglalta Moszult, és eltűnt a férje. Két nagyobb gyerekét a szomszédok gondjaira bízta, és kisbabájával elindult, hogy megkeresse a családfőt. Iszlamista fegyveresekbe futott, azok meglátták a karjára tetovált keresztet, és a kicsivel együtt egy iskolában kialalkított rabszolgatáborba vitték.

A keresztény jogvédő csoport beszámolt arról a már korábban ismertté vált listáról is, amin a rabszolgapiac árai szerepeltek. A legtöbbet az 1 és 9 év közötti gyerekekért kérték és adták. A nőket és a gyerekeket áruként vagy zsákmányként emlegették, és ezekből mindenki maximum hármat vehetett, ha csak nem volt a vásárló külföldi, például török vagy valamelyik öböl menti ország polgára.

A szexuális kizsákmányolás mellett háztartási vagy más munkákat is végeztetnek ezekkel a nőkkel és gyerekekkel.

Az iraki nőnek úgy sikerült megszöknie, hogy az egyik, őrként beosztott fegyveres valamikor a szomszédja volt, és a régi idők emlékére hagyta, hogy elmeneküljön.

Hamarosan talán változik a helyzet Moszulban, az Iszlám Állam iraki fellegvárában: az iraki hadsereg a kurd Pesmergával együtt márciusban offenzívát indított a város visszafoglalására. Mára gyakorlatilag a kurd harcosok egyedül haladnak Moszul felé, nyugati támogatással, és a múlt héten újabb falvakat sikerült visszahódítaniuk a város környékén. Azt remélik, hogy az év végére ki tudják űzni Moszulból is az Iszlám Államot.

Fotó: Fox News

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
  1. […] Forrás: Kilencszer ment férjhez és vált el egyetlen éjszaka alatt […]

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez