Ilyet még nem láttál: mesebeli kastélyok Oroszországban

Ha a királylányok lakóhelyet keresnek, elsősorban a német Neuschwanstein és a francia Mont Saint Michel kapuin kopogtatnak. Pedig Oroszországban is akad néhány egészen lenyűgöző szépségű épület.

iskola

Az elsőt egyszerűen csak „Közönséges csodának” (Obiknovennoe csudo) nevezik. Eredetileg a Joskar-Ola-i középiskola épülete nem volt különösebben pompázatos, különösebben nem is irigyelték az idejáró diákokat a többiek. Mígnem Szergej Mamajev helyi üzletember úgy döntött, valóra váltja tanár felesége álmát és olyan iskolát épít, ahová örömmel járnak a gyerekek. 1998 és 2001 között nemcsak külsőleg építették át az iskolát, de úszómedencét, edzőtermet és egy idomárközpontot is kialakítottak benne, hogy tényleg olyan legyen, mint egy igazi kastély.

kir

A Kiricij kastély mintegy 50 km-re fekszik Rjazanytól. Építőjét, Fojodor Scsecselt híressé, építtetőjét, von Derviz grófot pedig anyagilag tönkre tette az 1910-es években a kastély. Jelenleg szanatóriumként működik, ahol csonttuberkulózisos gyerekeket gondoznak. Emiatt viszont idegenek nem látogathatják az épületegyüttest.

garibaldi

Bár neogótikus stílusban épült, mégis csupán kétéves a Garibaldi kastély. A szamarai Togliattitól 35 km-re fekvő épület 2018-ban készül el végleg, és akkor luxuslakosztályokkal, éttermekkel, szórakoztató központtal, parkkal és folyami kikötővel várja majd a vendégeket. A projektet magánvagyonából indította Oleg Kuzicskin üzletember 2006-ban. Nem véletlenül, hanem édesapja, Garibaldi Kuzicskin után nevezte el a kastélyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az alupkai Voroncovszkij Palota hovatartozását sokan vitathatják. Mivel hogy a két annektált Krím-félszigeten található. Mindenesetre tény, hogy 1848 és 1917 között a grófi Voroncov család három generációját szolgálta ki. Az elsősorban angol stílusú épületen mauritániai, de még arab motívumok is szerepelnek. Az eredeti tulajdonosok mellett leghíresebb lakója Winston Churchill volt. Brit miniszterelnökként itt kapott szállást a jaltai konferencia idejére 1945-ben.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez