Automatizálta saját munkáját – hat év után rúgták ki

Az automatizált, gépek által végzett munkák sora egyre csak nő, ami komoly munkanélküliséghez és egyes esetekben teljes iparágak megszűnéséhez vezet. Általában maguk a dolgozók – teljesen érthető módon – ellene vannak az ilyen fejlesztéseknek. A programozók esetében azonban más a helyzet.

A történetet a Boingboing hozta le, ők pedig egy Reddit fórumon találták, amelyen a posztolók a karrierjükkel kapcsolatban kérdeznek, illetve válaszolnak másoknak. FiletOfFish1066 itt mesélte el, hogy hét évvel ezelőtt kapott fejlesztői munkát egy szinte mindenki által ismert tech-cégnél valahol a Szilícium-völgyben.

Nagyjából nyolc hónapig tartott neki, amíg sikerült teljes mértékben automatizálnia feladatait. Ez azt jelentette, hogy reggelente bement munkába, majd ott konkrétan nem csinált semmit. Internetezett, játszott, olvasgatott.

Ez így önmagában talán nem is végtelenül kirívó történet, azonban FiletOfFish1066-nak sikerült fenntartania a látszatot hat teljes éven keresztül! Elmondása szerint ez idő alatt ha 50 órát dolgozott, már sokat mondott. Mivel nem barátkozott senkivel, így egyszerűen nem jött oda senki az asztalához, kivéve a főnökét, aki viszont meg volt elégedve az elvégzett munkával.

Így ment ez éveken keresztül, most azonban valószínűleg kiderült az átverés, ugyanis kirúgták munkahelyéről. Bár elmondta, hogy ő maga automatizálta munkáját és hogy továbbra is frissíti saját szoftverét, hogy az hiba nélkül fusson, ez nem hatotta meg munkáltatóját.

Hozzátette, hogy a hat év semmittevés alatt szépen elfelejtett programozni, legalábbis nem fejlesztette magát, így most lövése sincs, hogy mit fog csinálni.

Fotó: Pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez