Kiírják a fiúk pusziját a szingapúri Nyomorultakból

Nem egy botrány borzolta már a kedélyeket az utóbbi években Szingapúrban a homoszexualitással kapcsolatban. Újabban a művészetet is elérte a trend.

Pici puszi csattan két férfi között a híres francia musical, a Nyomorultak Beggars című számában. Az eredetileg humorosnak szánt pillanatot ki kellett venni az előadásból – számolt be a BBC.

A jelenetet a szingapúri médiafelügyelet (MDA) cenzúrázta. Szerintük nem tüntették fel az azonos neműek csókját abban a forgatókönyvben, amely alapján az előadás megkapta az általános besorolást. Ezért a jogi feltételek megsértése miatt eljárást indít a médiafelügyelet.

Szingapúrban nem ez volt az első eset, amely vitát váltott ki. A hónap legelején például az évente megrendezendő melegjogi Pink Dot rally került reflektorfénybe. Idén olyan nemzetközi cégek szponzorálták a rendezvényt, mint például a Google, a JPMorgan, vagy a Barclays. Később a helyi hatóságok figyelmeztettek: világossá fogják tenni, hogy a külföldi cégeknek nem kellene támogatniuk, vagy befolyásolniuk az ilyen rendezvényeket.

Az azonos neműek kapcsolatát nem ismerik el a szingapúri törvények, így egyáltalán nem létezik olyan jogszabály, amely védené az LGBT-közösség tagjait a dél-kelet ázsiai országban. Ugyanakkor érdekes, hogy bár a társadalom 75 százaléka ellenzi az azonos neműek házasságát és szexuális kapcsolatát egy 2013-as felmérés szerint, az utóbbi években több tízezren vesznek részt a melegek felvonulásain.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez