Oroszlánokat tartóztattak le Indiában

18 oroszlánt zártak ketrecbe Gudzsarát államban, Indiában – bírósági végzés alapján. A hatóságok gyanúja szerint a 18 oroszlán közül az egyik emberevés bűnében vétkes. Három embert falt fel az elmúlt hetek során. A bűnös oroszlán egész életére ketrecbe kerül, míg a többiek visszamehetnek a természetvédelmi övezetbe.

Hogyan azonosítják a bűnös oroszlánt? Az ürüléket vizsgálják a helyszínelők Gudzsarát államban. Három ember ugyanis oroszlánürülék formájában éri meg a feltámadást, miután a helyi lakosság beszámolója szerint emberevő oroszlán végzett velük.

Miért gyilkolt a természetvédelmi területen eddig békésen éldegélő oroszlán? Ezt próbáljak meg kideríteni az állatorvosok. A bűnös oroszlán az állatkertbe kerül, ahol alaposan kivizsgálják majd. Sokan azonban úgy vélik, hogy nem az oroszlánban, hanem a rendszerben van a hiba. Egyszerűen túl sok az oroszlán Gudzsarát államban! Ezért fanyalodhatott emberek húsára a bűnös oroszlán. India legfelső bírósága már utasította Gudzsarátot, hogy adjon át néhány vadállatot más államnak, ahol kevesebb az oroszlán. Gudzsarát állam mindeddig semmibe vette a legfelső bírósági döntést. Az oroszlánok ugyanis a nemzeti büszkeség fontos részei Gudzsarátban, melynek élén nemrég még India miniszterelnöke, Modi állt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez