Kízárták a kínai művésznőt, aki új szintre emelte a vagina-festészetet (videóval)

A Kínai Művészek Szövetsége el is marasztalta a vaginájával festő nőt. A műveit ízléstelennek, közönségesnek és nem utolsósorban pocséknak nevezte, ezért ki is zárták őt a szervezetből.

Sun Ping azzal szerzett hírnevet magának, hogy fanszőrzetből készült ecsetekkel festett tradicionális kínai kalligráfiákat a vaginájával. A Kína északkeleti részéről származású művésznő azonban nem nyerte el honfitársai, különösen művésztársai tetszését a szokatlan mutatvánnyal. A Kínai Művészek Szövetsége ezért megfosztotta őt tagságától és közleményben marasztalta el, mondván: a művésznő szégyent hozott a kalligráfia művészetére és súlyosan megsértette a kínai művészek jó hírnevét.

A 63 éves Sun Ping Kína egyik leghíresebb és egyben legjobb művészeti iskolájában, a Kuangcsoui Képzőművészeti Akadémián végzett. 1985-ben csatlakozott a Kínai Művészek Szövetségéhez, ahonnan most kizárták.

sdsdsd

A Global Times napilapnak 2010-ben adott interjújában azt mondta, hogy először egy kínai éjszakai szórakozóhelyen találkozott ezzel a mutatvánnyal, ami ihletett adott neki. A szórakozóhelyen dolgozó hostesslányok filctollat helyeztek fel a nemi szervükbe, hogy így jegyezzék le a férfi vendégek által kért üzeneteket, amiket később továbbítottak is. Sun ezután maga is alkalmazni kezdte ezt a különös technikát, aminek szexuális vonzatát soha sem tagadta. Ezzel egyébként nemcsak hazájában, de külföldön is hírnevet szerzett magának.

A művésznő a kizárásáról a sanghaji Sixth Tone internetes oldalnak beszélt először, és elmondta: nevetett, amikor megtudta, hogy a szövetség elmarasztalta, a kizárást pedig “komoly megtisztelésnek” tekinti. Ugyanis a 80-as évek vége óta foglalkozik modern művészetekkel, azóta pedig egyetlen egyszer sem lépett kapcsolatba a szövetséggel. Azt pedig viccesnek tartja, hogy a szövetség ennyi idő eltelte után emlékeztette őt arra, hogy valamilyen formában még mindig kapcsolatban álnak egymással.

A 63 éves Sun  mindenesetre nem hagy fel művészetével és továbbra is a vaginájával szándékozik ősi kínai írásjeleket festeni.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez