Csinálj pénzt a sétával!

Minél többet sétálsz, annál több virtuális pénzt kereshetsz – ígéri egy új orosz applikáció. A Sweatcoin egyelőre csak Nagy-Britanniában elérhető, de már készítik az amerikaiak meghódítására.

Anton Derljatka és Oleg Fomin orosz vállalkozók az idén indították el a Sweatcoin-t Nagy-Britanniában. A felhasználók minden egyes lépéssel közelebb kerülhetnek a célhoz, azaz a pénzhez. Mindössze ezer lépés szükséges egy darab úgynevezett swc virtuális pénz megszerzéséhez. Aztán a sétával összegyűjtött swc-ből sportruházat, vagy akár egy személyi tréner által felügyelt edzés is megvásárolható az app boltjában.

A startup nem véletlenül sétával és nem véletlenül Nagy-Britanniában indult. Derljatka kifejezetten szereti a hosszútávfutást. Az első felhasználók is futók, vagy aktívan sportolók, akik több mint egymilliárd lépéssel már több mint egymillió swc-t gyűjtöttek összesen. Emellett mivel Nagy-Britanniában komoly gondot okoz az elhízás, emiatt az emberek szívesen töltenek le az egészségükkel foglalkozó alkalmazásokat. Ugyanakkor a Sweatcoin-t úgy alkották meg, hogy az algoritmus és a GPS nem engedik, hogy a sétáló elcsalja a lépéseket.

Első körben 900.000 dollárt fektettek a vállalkozásba, amelynek több mint tíz partnere van. Ezek között olyan sportfelszerelést és ruházatot értékesítő brit cégek vannak, mint például a Vivobarefoot, a BoomBoom, vagy az Athletica.

Oleg Fomin teljes meggyőződéssel hisz a virtuális pénzben, amely szerinte idővel egyre értékesebbé válik. Ezért tervezik, hogy hamarosan nemcsak a brit iPhone-okra, de az amerikai androidos készülékekre is ráigazítják a Sweatcoin-t. Sőt, magát az swc-t megpróbálják majd a tőzsdén értékesíteni.

Kép: pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Suszter Erzsébet

    Szuper ötlet! Graulálok, és remélem hogy nagyon sokan fognak csatlakozni.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez